Pontus Karéns smörstekta röding

Följ med kocken och influencern Pontus Karén ut och laga mat i naturen. Här bjuder han på sitt bästa recept på smörstekt rödingfilé med en syrlig sallad.

Gör så här hemma:

  1. Skiva rödlöken och fänkålen tunt på en mandolin.

  2. Häll över kall 1-2-3-lag och låt stå i kylen över natten.

  3. Ta med dig färsk persilja.

Väl ute på plats:

  1. Hetta upp stekpannan med rikligt med smör.

  2. Lägg i rödingen med skinnsidan neråt. Salta och peppra köttsidan.

  3. Stek ganska hårt på skinnsidan. Man ser när köttet på fisken börjar bli helt färgat. Då vänder du bara en snabb sekund och sedan är det klart att servera.

  4. Blanda i persiljan i den syrliga salladen precis innan servering.

  5. Toppa fisken med den syrliga salladen & bon appetit!

Ingredienser (2 pers)

2 rödingfiléer

0,5 rödlök

1 fänkål

Smör till stekning

Ca 1 dl 1-2-3-lag

Salt och peppar

0,5 kruka persilja

Vintips

Torre il Cerreto Primitivo Puglia igt 2022. Lätt och väldigt fruktigt vin som blev riktigt bra till syran och lakritstonerna i salladen.

Vill du veta mer om Pontus?

Läs vår intervju med Pontus Karén och testa hans förrätt med bakad rotselleri med morotssalsa. Vill du dricka som Pontus? Testa då vinlådan Pontus favoriter.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept