Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Med en årlig produktion på 2500 flaskor går detta fruktiga vin åt som smör i solsken. Vinet överförs, efter ståltankar, till små franska ekfat där de genomgår malolaktisk jäsning. Vinet får mogna 12 månader och läggs sedan på flaska i ytterligare 3-4 månader för att mjukna ytterilgare.