Ett komplext och relativt stort vin som passar ihop med en bred palett av mat som alla typer av kraftigare kötträtter, grytor, lagrade ostar och patéer. Servera riktigt svalt för att låta frukten skina, mellan 16-18 grader.
Fruktigt, djupt vin med mycket ekfatstoner, kryddor och röda bär. Medelfyllig till fyllig smak med vinbär, körsbär, plommon och rostade fat. Sköna chokladtoner med peppar, frisk syra och bra tanninstruktur.
Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! “Bicho raro” betyder udda insekt vilket oftast används i spanskan för att beskriva någon som är annorlunda med lite slang. I detta fallet är vinet udda i och med att det inte är Monastrell-druvan som dominerar (vilket den gör i de flesta andra viner från producenten) utan Tintorera. Yeclatopp!